פנדה ענקית – 8 עובדות על הפנדה ביפן

Natasha Suslina / Flickr – CC BY

חיה חמודה או כלי דיפלומטי ומה היא עושה בספר תשע עשרה התחנות של קו גינזה?

  1. בעבר הפנדה הייתה נפוצה בדרום ובמזרח סין, במיאנמר ובצפון ויאטנם. יש יותר מאלף שמונה מאות פנדות שחיות בטבע בסין. מספר הפנדות ברחבי העולם שנולדו בשבי ברחבי העולם הגיע ל – 548 נכון לנובמבר 2018.

2. הפנדה היא אחד הסמלים האהובים ביותר ביפן. בעבר הייתה חיה טורפת אולם בתהליך ההישרדות האבולוציונית הפנדה למדה לאכול במבו. היות שהערך התזונתי של במבו נמוך, הפנדה מבלה 14 שעות ביממה באכילת במבו.

 

3. בגלל שהיא נראית עגולה וחמודה היא נתפסת כחביבה ושקטה. בזכות חמידותה היא נחשבת לדבר Cool. אומנם, למרות הדימוי הצמרירי של הפנדה פרוותה די קשה. הגוף הגדול של הפנדה יוצר רושם שהיא מגושמת כאשר היא זזה. גורי הפנדה מתקשים לטפס וכאשר הם נופלים הם מזכירים ילדים קטנים. לכן אנחנו מרגישים צורך לעזור להם.

Ryoheim91 / Shutterstock

4. בשיראהאמה, במחוז וואקיאמה, קיים בית גידול לפנדות בגן החיות. פנדה ממין זכר בשם אאי מאי, שהגיע ליפן בשנת 1992 בגיל שנתיים, הוליד 19 גורים עד נובמבר 2020. 16 מצאצאיו שרדו ו – 3 נולדו מתים. מתוכם 11 הועברו לסין.

 

5. לפנדה קשה להתעבר בצורה טבעית. היא יכולה להרות במהלך מספר ימים בתקופה הנמשכת בערך שבועיים, מתישהו בין מארס למאי.

 

6. כאשר לזוג פנדות נולדים תאומים, הם בדרך כלל מגדלים רק אחד מהם. במקרה כזה בגן חיות הצוות מוודא שהאם מניקה את האחד בזמן שהשני נשאר באינקובטור. מעת לעת מחליפים בין הגורים כך ששניהם חווים הזנה טבעית.

Yajima / Shutterstock

7. גן החיות באואנו שבטוקיו קיבל מסין את הפנדות הראשונות באוקטובר 1972 כדי להנציח את הנורמליזציה של הקשרים הדיפלומטיים בין שתי המדינות; פנדה זכר שנקרא קאנג קאנג ונקבה בשם לאן לאן.

 

8. לפי החוק מסחר בינלאומי בפנדות אסור, לכן כל פנדה ניתנת בהשאלה וכל גור שנולד לה ביפן שייך לסין. הוא אמור להיות מוחזר לסין תוך 24 חודשים מרגע לידתו. באופן יוצא דופן הסכימה סין להאריך את חוזה השאלת הפנדות רי רי ושין שין ליפן בתקופת הקורונה לאחר משא ומתן מוצלח שקיימה ראשת עיריית טוקיו, יוריקו קויקה. הפנדה היא אחת האטרקציות שמושכות תיירים רבים לגן החיות באואנו והשלטונות לא רצו להשאיר את טוקיו ללא פנדות.

Jim Shine / Flickr – CC BY-SA

9. הערת הבונוס כתודה שקראתם עד הסוף: בספר תשע־עשרה התחנות של קו גינזה בחרתי לתאר בסצינת הצילום בתחנת אואנו את בובת הפנדה הענקית שנמצאת בתוך כלוב שקוף בכניסה-יציאה שנקראת גשר פנדה. גן החיות של אואנו נמצא במרחק מספר דקות משם. מה קורה בפרק זה? תוכלו לקרוא בספר – זמין לרכישה מהירה באתר האינטרנט “עברית” – חנות ספרים – ממש כאן.

מוזמנים לשתף את הפוסט ולעקוב אחר דף הפייסבוק.