היכן לישון ביפן – 8 מקומות לינה מחוץ לקופסה

טרילוגיה יפנית אישה צעירה שוחה בבריכה. ברקע הר פוג'י. יפן
Shutterstock / Anek.soowannaphoom

יפן מעלה מחשבות שיש בה משהו אחר ושונה ממה שהכרנו. כשטסים לשם אפשר ללון בבתי מלון רגילים  כמו מלונות נופש, מלונות עסקים או מלונות יוקרה, או אם רוצים לגוון ניתן למצוא ביפן אפשרויות לינה רבות שפחות מקובלות בארצנו (או בכלל לא…). הנה שמונה מהן:

1. מלון אהבה: הוא ממוקם באזורי תעשייה, בשכונות מיוחדות, בפרוורי העיר או ליד הכביש הראשי. הוא מיועד לבילוי של מספר שעות, קל לנחש את פעילות היעד… אם כי כמובן שניתן לשהות בו גם לילה שלם. הארכיטקטורה שלו בדרך כלל צעקנית ובולטת, תאורת הניאון בחזית מסנוורת וצבעונית והשם הניתן לו מצחיק, מוזר או “צ’יזיי”. תיירים נוהגים ללון כאן כדי לחוות משהו שונה לגמרי, לפעמים כדי להגשים פנטזיית שהייה בחדר שעיצובו שונה לחלוטין; חדר בארמון, חדר בעיצוב מדע בדיוני, חדר בעיצוב תקופתי, חדר ניתוח ועוד.

טרילוגיה יפנית אוסקה מלון אהבה

Wikimedia / Shikabane Taro / CC BY 3.0

2. מקדש: בניגוד לדוגמה הקודמת אפשר ללון במקדש בודהיסטי לחוויה צנועה ומסורתית יותר של “לישון עם נזירים”. מזרוני טאטאמי על הרצפה, שולחן נמוך וארוחות צמחוניות ישדרו לתייר תחושת זן ושיא הפאר יהיה אם הנוף הנשקף מבעד לחלון יהיה גן המנזר. כאן תוכלו לקבל שקט ושלווה כשהאטרקציות המקומיות יהיו הגן ובית הקברות. בבוקר מוזמנים להשתתף בתפילות ובמדיטציות עם הנזירים.

טרילוגיה יפנית יפן קויה-סאן-מקדש קונגובוג'יו
Shutterstock / Alinasharoiko
  1. ריוקאן: לחובבי אווירה מסורתית פונדק יפני מסורתי; מזרני טאטאמי מכסים את רצפת החדר והריהוט מינימליסטי: פוטון לשינה ושולחן נמוך וכריות ישיבה על הרצפה כשרוצים לנוח, לאכול ולשתות תה בחדר. חדרי השירותים משותפים אבל הפיצוי מגיע ביוקטה לאורח שיכול להסתובב איתה במתחם ובשכונה בלי להרגיש יוצא דופן.

4. מינשוקו (Minshuku): הגרסה הביתית של ריוקאן. המקום מנוהל על ידי משפחה ומציע אפשרות לינה בסיסית המיועדת למי שתקציבו אינו מאפשר שהייה בריוקאן.

טרילוגיה יפנית ריוקאן חדר לתיירים
Shutterstock / Pond Thananat
  1. מלון קפסולות או מלון כמוסות: מיועד ליפני שפספס את הרכבת האחרונה הביתה או לתייר המחפש חוויה אחרת או השומר על תקציב נמוך. כמו כן לאלה שמוותרים על הוסטל אך רוצים את החוויה לפגוש אנשים רבים במקום הלינה. שורות של תאים במספר קומות ובכל תא מקבל האורח חלל מוגבל שבו אפשר לישון, לנוח, לצפות בטלוויזיה (אם זו קפסולה של “מחלקה ראשונה”…), וויי פיי וכל מה שאדם צריך בשיא הצמצום.
טרילוגיה יפנית מלון קפסולות או מלון כמוסות
Shutterstock / Kanyaros Rattanajongkol
  1. בית קפה אינטרנט מנגה קיסה: דרך נוספת לבלות את הלילה בחלל פחות קלאוסטרופובי כמו קפסולה. ניתן לשכור קיוביקל ולהעביר את הלילה בנמנום על מושב נוח, לגלוש באינטרנט, לשחק משחקי וידאו ומחשב, לקרוא חוברות מאנגה ולאכול. בשעת הצורך יש גם מקלחות.
  2. האוס סיטינג: אם התקציב שלכם ממש זעום כאן יש אפשרות חינמית לשמור על הבית של היפני שלא יכול לסמוך על השכנים שלו או שזקוק למישהו שישגיח על ביתו בהיעדרו, במיוחד אם יש לו בעלי חיים בבית שצריכים אוכל, שתייה ותשומת לב. במקרה הזה אפשר לחוות אווירה שכונתית ומטבח ביתי.
  3. קאוצ’סרפינג: אופציה חינמית נוספת. בדרך כלל היכולת להתחבר למקומיים נדירה מאוד והלינה הזו יכולה לספק גם היכרות בלתי אמצעית עם יפנים.
  1. הערת הבונוס כתודה שקראתם עד הסוף: במסע ההרפתקאות של ימית הגיבורה הישראלית, בספר תשע־עשרה התחנות של קו גינזה, היא מוצאת את עצמה במלון אהבה בטוקיו. למה, איך ומה היא עושה שם בדיוק? תשובות בספר – זמין לרכישה מהירה באתר האינטרנט “עברית” – חנות ספרים – ממש כאן.

מוזמנים לשתף את הפוסט ולעקוב אחר דף הפייסבוק.