8 עובדות חשובות על גשר ניהונבאשי
קוניצ’יוואה עוקבים יקרים וברוכים הבאים לפוסט של יום ראשון, ובעצם לפוסט ה-ר-א-ש-ו-ן של האתר ודף הפייסבוק של פרויקט טרילוגיה יפנית. הבטחתי לספר לכם מה הקשר בין גשר משנת 1603 ובין המשחקים האולימפיים ומדוע הוא מופיע ב – תשע־עשרה התחנות של קו גינזה, הספר הראשון בפרויקט. אז ללא שהות בואו נתחיל להשכיל.
לפני שנתחיל ברשימה בואו נדבר בקצרה על גשר. מוטיב הגשר הקסים את האנושות מאז המצאתו. גשר אינו רק מבנה הנדסי ושימושי, שמאפשר מעבר פיזי מעל למכשולים ולמגבלות ומקצר את הדרך. גשר הפך לדימוי שמייצג מעבר מבחינה מנטלית וסמל ליכולת שלנו להתמודד עם שינויים וקשיים.
Frank "Fg2" Gualtieri / CC BY
- הפירוש המילולי של ניהונבאשי הוא… הגשר של יפן (ניהון – יפן, באשי – גשר).
- הגשר הראשון מעץ נבנה בשנת 1603 בהזמנת השוגון טוקוגאווה איאיאסו (Tokugawa Ieyasu) כנקודה המרכזית שממנה מובילים הנתיבים לתוך העיר ואל מחוצה לה, וכסמן שממנו מודדים מרחקים מטוקיו. הוא מהווה את ההתחלה של “חמש הדרכים” (Gokaido) – טוקאידו, קושוקיאדו, נאקאסנדו, אושוקאידו וניקוקאידו.
- הגשר מסמל מעל ל-400 שנים של היסטוריה עסקית ופעילות מסחרית ועל שמו נקרא רובע ניהונבאשי שבתוכו הוא נמצא, מרכז העסקים הראשי.
- מאז בנייתו תואר וצויר גשר ניהונבאשי על ידי אמנים רבים. הדוגמה שבחרתי היא יצירה של הירושיגה מתוך סדרת ההדפסים שתמיד מרגשת אותי, 53 התחנות של הטוקאידו (1833-1834). בהדפס מתאר האמן את תהלוכת הדאימיו על גשר ניהונבאשי. השליט הפאודלי ומלוויו מתחילים את מסע היציאה הארוך מטוקיו בשעת בוקר מוקדמת, בזמן שבחזית הציור משמאל, סוחרי דגים נושאים אל העיר את הדגים שקנו בשוק הדגים הקרוב.
Wikipedia / Public Domain
- גשר האבן הנוכחי משנת 1911 תוכנן על ידי הארכיטקט צומאקי יורינאקה. אורכו 49 מטרים ויש לו שתי קשתות. הסגנון הרנסנסי מסגיר את ההשכלה המערבית שרכש האדריכל בארצות הברית ובגרמניה.
- את הגשר מעטרים פסלי ברונזה, בפינות “אריות כלביים” (Shishi Lions) המגנים עליו מפני הרשע, במרכז קירין המסמל את הפריחה הכלכלית של העיר. קירין הוא יצור מיתולוגי בתרבות המזרח הרחוק, ולו מראה של חצי איל חצי דרקון מכונף ובעל פרסות.
- גשרי העץ הקודמים לא שרדו בשרפות ונבנו שוב ושוב. גשר האבן שרד את ההפצצות על טוקיו במלחמת העולם ה-II.
Wikipedia / Public Domain
8. כיום עומד הגשר בצילו של הכביש המהיר. הכביש נבנה לקראת אולימפיאדת טוקיו שהתקיימה בשנת 1964. במסגרת פיתוח עירוני נרחב, לאחר המשחקים האולימפיים של טוקיו 2020, ישתנה מיקומו של כביש זה, שעובר כבר מעל לחמישים שנים 6 מטר מעל גשר ניהונבאשי, ויעבור מתחת לקרקע. אולי אז ניתן יהיה שוב לראות מגשר ניהונבאשי את הר פוג’י.
- עובדת הבונוס כתודה שקראתם עד הסוף: בספר תשע־עשרה התחנות של קו גינזה מופיע גשר ניהונבאשי כאחד מאתרי הצילום, שבהם סאטו, גיבור הספר היפני, מצלם במסגרת תחרות הצילום שבה הוא לוקח חלק, את ימית, הפרוטגוניסטית הישראלית. תארו לכם את האזור בשעת ערב מאוחרת כשאורות הירח והכוכבים משתלבים עם התאורה המרהיבה של הפנסים והכביש הראשי מעל. הזוג המוזר שט בסירה קטנה בנהר לעבר הגשר. מצפים לרומנטיקה? אז זהו…שלא…ההיפך. הספר זמין לרכישה מהירה באתר האינטרנט “עברית” – חנות ספרים – ממש כאן.